September


Alustuseks üks veits veider lühivideoga jalgadest ning kõigest, kuhu need mind viisid. Viska siin pilk peale kui tunned, et tegemist võib olla millegi eriti huvitavaga.

Liikudes edasi, käesolev postitus lihtsalt upub piltide alla ja kogu fotokraami kokkuvõtmine on ikka paras ettevõtmine (ning ma olen alles septembrikuu postituse juures). Samas, mul on hea meel anda mingigi ülevaade Hispaania elust KELLELEGI (ise vaatan pilte ja postitusi niikuinii mitmete aastate jooksul meenutamaks elu üht ägedaimat perioodi).

Peab vist südamele panema, et kui keegi tahab saada infot, kus ja kuidas Barcelonas meeldejäävalt ja tasuta pidutseda või mida teha, näha või kuidas liikuda ringi, siis võta julgesti ühendust minuga, mul on hea meel oma teadmisi huvilistele edasi anda!

Valik septembrikuu ilma iseloomustavatest riietustest. Mina olin see hull, kes ka oktoobri lõpus lühkaritega ringi seikles, sest eestlastel on Barcelona kliimast oma arusaam ja taju.

Kaili Barcelonas! Meid tervitamas sel päeval ebaharilikud külm ja vihm.

 Lenaga tema linnaosas, Gràcias, õhtutunnil einestamas. Ilus õhtu, aga jube halb kreeka salat oli.

❭❭ Kasutades enamasti ühistransporti, mõtlesin, et võiks endale ikka elu esimese pennyboardi ära osta, sest longboardi Eestist kaasa ei saanud võtta, kuid Barcas on võimalusi küll, kus neljarattalisega ringi sõita. Mõeldud, tehtud, 20€ kulutatud. Eriti tore feature on selle vilkuvad rattad, nagu oleks 12-aastane jälle.

João Portugalist. Esimest korda elus kuulsin seda nime ja kohe tuli kiirkoolitus nime hääldamise osas ka: "Šoao".
Samuti olevat see olnud üks kuulsamaid nimesid Portugalis. Iga päevaga targemaks.


Järjekordsel Erasmus Barcelona korraldatud linnatuuril ninni-nänni jagamas ning huvilistega tutvumas.

Vabatahtlike poolt korraldatud ja minuni Facebooki kaudu jõudnud info Barcelona 1-minuti silma vaatamise üritusest. Laotad oma rätiku maha, ootad partnerit või liigud ise ringi, istute vastamisi ning võtate 1 minuti, et vaikides üksteise maailmani jõuda läbi silma vaatamise.

Jälle midagi uut kogemustepagasis juures, aga eestlasena oli kerge häiriv noot ikka sees, eriti kui silmkontakti hoidmine pole mu meelistegevus. Paljudega sai aga vesteldud-kallistatud peale silmavaatamist, mis andis üritusele veel rohkem värvi juurde.

Järjekordne võrkpallimäng-chillimine Erasmus Barcelona poolt. Barceloneta rannas on nii mõnigi võrk, mida igaüks rannasolijatest saab vabalt kasutada. Nii liitusid meie mänguga ka Erasmuse välised inimesed, aga hei- Barcas ei öelda kellelegi "EI".

Grupifoto koos eriti värvikate pildile crashijatega.


Šopahooliku elu. Kasukas jäi õnneks poodi.

Kolleeg Francesca Itaaliast. Kaks Francescat olid meie ettevõttes koos praktikat tegemas, vahet tegime neil kehakirjelduse järgi. Lokkis juuksed, iseloom ja kõik muu oli sama.

Parc de la Ciutadella. Meie ettevõtte korraldatud juba mitmes Erasmuslaste kogunemine vabas õhus. Paljud tutvused saavad just sellise kokkusamise kaudu alguse ning on heaks tõukelauaks värskele näole BCN-s.



Iganädalane pidu Pacha ööklubis. Sellest sai minu kindel lemmikklubi, sest pea iga õhtu mängiti parimaid reggaetoni hitte ning ma olen aastast 2016 selle täielik fänn. Kus veel Euroopas paremini pidutseda kui reggaetoni riigis Hispaanias (järgmine kord tuleb Ladina-Ameerika ette võtta juba).

Heade sõprade ja poolvõõraste õhtune kooslaulmine sadamaalal. Nicola ja tema "guitalele" (guitar+ukulele) vedamas kõigi meeleolu taevasse. Hiljem liitus vene meremees meie lauluringiga.

Parim pildinäide itaallastest. Nende jaoks pole probleemi inimestega kõrvuti istuda, võhivõõraid põsemusiga tervitada või suvalise inimesega öisel tänaval tantsida. Kadestamisväärselt vaba suhtlemisega rahvas ning imetoredad inimesed! <3 

 Platja de la Barceloneta lai promenaad jalutajatele, uisutajatele, ratturitele ja kõigile, kes BCN kitsastes korterites pesitsevad.

❭❭ Kodukandi maantee, mis võiks lebolt olla nagu eksootiline Lasnamägi.

❭❭❭ Esimene juhuslik pilkude kohtumine koduteel Sagrada Familiaga. Kerge surin käis küll üle keha, sai ju kunstiajaloos seda võimsat ehitusmürakat käsitletud küll!


El Born barrio (linnaosa). Born Food Fest 2017, tegemist on vabas õhus toimuva meie Telliskivi või Kalamaja laadse linnarahva üritusega. Erinevad telgid pakuvad jooke ja pisiportsudena sööke talongide eest , vastavalt siis kas 1 või 2 talongi on hind.

Austria, Hollandi, Argentiina ning Tšiili esindajad nautimas festivali.

Talongisüsteem seisneb selles, et alale jõudes ostad endale "kassast" u 10€ eest 4 talongi ja saad neid vastavalt soovile vahetada platsil söögi vastu. Mekkisime veidi Baskimaa rahvussuppi, cavat ning mee ja riivitud saiaga paneeritud baklažaanitükke. Viimast proovin ise küll varsti kodus teha!

NICOLA! Igavesti meeles värvikas seltskonnahing ja hea sõber.

Vaateid kontorist.

100 Montaditos. Me kohtume taas. See on nagu Barca inimeste McDonald's või Subway.

Grupipilte on tore teha... Kuni neid ligi 20+ tuleb ning ehmatus telefoni omaniku nägu kaunistab.

Patates fregides (katalaani keeles) ehk french fries + näljane Lena. 

3 itaallast ja 1 eestlane. Peoloomad on kõik. Just väsinumad kogunevadki peale rannaäärsetes klubides pidutsemist mereäärde istuma ja värsket õhku hingama. Mõni tugevam ootab päikesetõusu ära ning roomab siis kodupoole. Öösel ja hommikul tuleb koristustraktor randa ning teeb ala jälle inimlikumaks ja puhtaks.

L'ovella negra ("must lammas" katalaani k.) ehk üks linna noorte põhibaare. Otsi vasakpoolselt pildilt väike must lammas nurgast.

Natura pood. Väga minu nägu on seal kõik! Nägin Natura poodi esmakordselt 2016. aastal Barcelona El Prat lennujaamas ning sestpeale fännan korralikult.

Peolt kojuminekud. Kas igapäevaselt 24h ööbussiga või reedeti 2:00-ni ning laupäeval 24h sõitva metrooga. Mõnikord läksin ka jala rahulikult ja turvaliselt. Kuna aga teatud päevadel käib koristusauto tänavatelt suuri korteritest välja tõstetud mööbliesemeid ära viima, siis kord saabusin koju pildiraamiga ning teine kord peegliga. Isegi madratseid, kappe ja toole viiakse tänavatele, nii et taaskasutajatel tuleb oma silmad lahti hoida ja valvel olla.

❭, ❭❭ Linnatuuridel juhtus nii mõndagi. Vahest jäävad teele videot filmivad muusikud, teisel korral läheneb Erasmuslaste grupile lõbus mees, kes hakkab faktidega kõiki harima ning võtab giidirolli üle.

 Öised ettevalmistused linnaosa peoks (Festa Major).

Alsur cafe. Õhtusöök korterikaaslastega. Mõned kohad avastad alles siis kui keegi sind kutsub või kohale viib.

Suure linna 3 palet.

Vanemad tulid külla ning vastu võttis neid ilus ilm. #emme

Ka nurgatagustes käib aktiivne elu. Ronimissein Montjuïc mäel.


Eestlased

MNAC ehk Museu Nacional d'Art de Catalunya. Sissepääs on tasuta ning muuseum asub Montjuïc mäe otsas ning sealt avaneb linnale ja mägedele meeldejääv vaade.

Kaks Hispaania klassikat: churrod ja paella.


Ikea aitab toast "toa" teha.

3/5 familiast Valencias.

Bicis 4 life!

Võluv Valencia

Läbi Valencia kulgeb Turia aed, mis on jõeorgu rajatud rekreatiivne ala, kus saab sportida mitmekilomeetrisel lõigul. Mega koht, kindlasti visake pilk peale.


Ciutat de les Arts i les Ciències (ehk kunstide ja teaduste linn katalaani k.)


Essentials



Mercat Central de València (Valencia keskturg).



Talvepuhkusele minev Peñíscola.

 ❭ Härjavõitluse areen.
 ❭❭ Pühakud iga nurga peal.

Isa hommikuvenitus ja veidi eestipärane maja paremal käel.

Kuna vanemad vaatasid, et mu tuba on veits tagasihoidlik, siis nende varajane sünnipäevakink mulle = Eesti kraam + IKEA parimad palad. Täiesti teistmoodi sünnipäev, i luv it! 

<3

Enda tuba- enda luba.

"Food people" esimene rahvusvaheline õhtusöök. Eesti alustas ja seadis lati kõrgele! Verivorst on muide tuntud Hispaanias ka kui morcilla. Igatahes verivorst ja käkk maitsesid enamustele ning kommide hea maitse üle imestati ka korralikult. Eestlane Susanna (teine blond meie kambas) kokkas uhket kartuliputru koos jahukastmega. #Eestivärk.



Argentiinlane tõi õhtu lõpuks välja sõltuvusttekitava dulce de leche, mida jäätisega sisse ahmisime. 

 BCN hetki 

2 eestlast, 1 austerlane = Marleen, Helena, Lena. Maailm on nii väike, et Lena ja Helena omasid isegi ühist tuttavat.

Flax & Kale. Vähe fancym ja kallim lõuna kolleegiga. Restoran ise on kindlasti külastamist väärt juba oma interjööri ja katuseterrassi pärast, rääkimata roogadest. 80%  nende pakutavast roogadest on taimne ning ülejäänud  20% sisaldab kala. 

Inimesed. Uued, vanad, Euroopast, Ladina-Ameerikast, tõelised, hetkelised- Barcelonas on kokku saanud kõiksugu erinevad karakterid, kes sealset elu värvirohkemaks muudavad.


Märksõnad "kataloonlased" ja "protestimine" liiguvad pea alati käsikäes.

Esimene sellise festivali kogemus. Lubage esitleda - septembrikuu mitmepäevane Barcelona linnafestival La Mercè!!!!!!!!!!!!!

Ma olen in love! Õhtul traksidega kleiti ära võttes tuli viimane üllatus välja. Vaimselt nutsin õnnest selle festivali jooksul, sest sealne energia oli nii VÕIMAS ja inimeste emotsioonid LAES.  

  Traditsiooniline correfoc ehk tulejooks.

 ❭❭, ❭❭ Festivalimelu ja pürotehnika. Katalaanid ikka armastavad rakette ja tulega mängida.

Parc de la Ciutadella

MACBA esine festivalilava. 

 Barceloneta linnaosa

❭❭ Rannapromenaadi kergliiklustee
❭❭❭ Juhuslikult sattusin peale mingile rulavõistlusele

Augusti- ja septembriööd on nii kuumad, et ainuke võimalus on aken täiesti lahti magada.

Barceloneta linnaosa. Rõdudel rippuvad sinise-kollasega lipud on just selle linnaosa omad.

Barceloneta Festa Major. Majadevahed dekoratsioone ja festivalihõngu täis.

 ❭❭ Inimtornidest (castellers) inspireeritud festivali temaatika minionidega.


Fain, ma lähen liftiga.

❭❭ Uus lemmik- ARANCINI! Barcas on palju Itaalia kiirtoiduputkasid, kus saab osta nt pitsasektoreid u 2,5€ eest ning riisi-juustu ning erinevate lisanditega täidetud fritüüritud pallikest hinnaga u 3€, lisaks muidugi itaaliapäraseid magustoite ja ka muud soolast. 

❭❭❭ La Mercè.

Protestimärgid. Kataloonia rahvas soovib demokraatiat ning iseseisvust. Hispaania valitsus neile seda siiani ausal teel võimaldada pole suutnud. Alati käib Hispaania valitsemisel mingi sahker-mahker ja kokkumängud.

Tasuta asjad. Tänavalt kellegi kodust välja visatud peegel ning öösel pagarikojas pagaritelt saadud värske ja soe croissant kahe põsemusi vastu maandusid minu kodus.

❭❭  Tasuta õhtusöök neidudele. Praktikaga seoses sai tehtud selliseid veidraid asju nagu osaletud nädalas kaks korda tasuta õhtusöögil ööklubis, vastutades + levitades infot, et kõik huvilised saaksid tulla sööma. Tasuta vein ja cava voolasid korralikult. Kuidas on see võimalik? Endiselt ei tea, mis süsteemiga need ööklubid sellist asja võimaldada saavad. Igaüks võis peale õhtusööki jääda klubisse pidutsema või ära minna- ei mingit veidrat businessit... Siiski, how the f*ck...?

❭❭❭ Kui tead õigeid kontakte, siis saab mõne Whatsappi sõnumi vaheetamise järel Barca mõnes kuulsamas ööklubis endale tasuta VIP laua. Kontaktid ja välimus on see, mis palju rolli mängib kahjuks või õnneks. Reaalselt- täiesti omaette peomaailm ja arusaamad on Barcelonas. Paljud ööklubid on tasuta sissepääsuga kui vaid tead, kelle nime uksel öelda.



Kontorielu. Mõnikord läksin tööle 14 ajal, mõnikord 11-ks. Lahkumisel võisid soovi korral olla viimane, kes nt alles 01.00 öösel koju või otse peole tõttab.




Food people esimene ajalooline koosviibimine.



___

Què t’atura? ∙ What's stopping you?
___

Marleen

Comments