Sissejuhatus



LÕPUKS OMETI

Pärast 4 kuu pikkust Erasmus+ vilistlase praktikat Barcelonas (august 2017- jaanuar 2018) olen ALLES nüüd ennast, oma tekste ja pilte kokku võtmas, et pidada "hiljaks jäänud" blogi ühest elamusterohkemast perioodist mu elus. NB! Hiljaks jäämine on igatahes väga minulik ja on saatnud mind juba usinalt kooliajast alates. Ilmselt jääme veel pikaks ajaks sellesse ühepoolsesse suhtesse. 

Blogi koosneb suures osas mu telefonipiltidest, millest igaühel on oma lugu juures. Meediafaile on  mul vahetusperioodi peale kokku kogutud ligi 3000, mispärast kogu blogi pidama hakkamiseks on olnud suhteliselt palju eeltööd vaja failide sorteerimisel, kustutamisel ja analüüsitud kategoriseerimisel. Tere tulemast perfektsionistide maailma.

EELLUGU. KIIRELT & LÜHIDALT

Teadsin juba aastaid tagasi, et tahan kindlasti oma elus proovida ära Erasmuse võimalused. Algatuseks osalesin ülikooliajal Hispaanias ja Itaalias Erasmuse noorteprojektides ja koolitustel, mis süvendasid mu armastust Erasmuse pakutavate võimaluste ning rahvusvaheliste noortekohtumiste vastu. Iga osalus lisas 1000-tükist koosnevale elu-puslele õige pusletüki juurde, aidates nõnda elu-puslel järk-järgult terviklikuks muutuda. 

Erasmus Youth Exchange "Loading healthiness", Puerto de la Cruz, Tenerife, 2016


Erasmus training course "Better skills=Employability", Cadiz, Hipaania, 2016


Erasmus Youth Exchange "Nature Power", Sorbo San Basile, Itaalia, 2016

Tihedalt erinevate aktiivsete tegevustega sisustatud ülikooliaastad Tallinna Ülikoolis rekreatsioonikorralduse erialal ei lubanud Erasmuse õpingutega välismaale minna ning seepärast olin kolmanda aasta alguses juba üleliia ärevil, sest viimane võimalus Erasmusega välismaal õppida või praktikat teha lendas täiskiirusel lähemale. Niisiis tuli tegutseda ja otsustada kähku- ühe käega ajasin Erasmuse paberimajanduse asju ning teise käega otsisin praktikaorganisatsioone. Lõplik valik langes just vilistlase välispraktikale, sest praktika peale lõputöö pingelist perioodi ja ülikooli lõpetamist tundus justkui rusikas silmaauku. Barcelona osutus valituks Hispaania südameläheduse ning ühe väheste vastuste pärast ettevõtetest, kuhu kirjutasin. 

Kogu praktikale eelnev asjaajamine leidis aset nagu arvatagi- viimasel hetkel. Allkirjad käes, paberid korras, kindlustused tehtud, piletid ostetud, elamiskoht leitud, viimased lastelaagrid korraldatud, lahkumispeod peetud, kohvrid jõuga kokku surutud, paar tundi enne kella 5 lendu PADA-s viimased tantsud tantsitud ja kallid-tšaud tehtud NING VIIMAKS oli aeg kahele armsakesele- emale ja  Jontsile lennujaamas "Adeu*" öelda ning seiklusteni otselennuga lennata.

Hea aja pidu sõpradega enne minekut, august 2017

18. august 23:45, kell 5 väljub juba lennuk


00:09 @ PADA

Pisut torisemapanevalt mõjus teadmine, et elu Eestis hakkas just võtma huvitavaid tuure kui positiivse segajana tuli vahele 4-kuune praktika. Kodumaine elu tuli lihtsalt standby peale panna ning teises ajavööndis edasi elada mõnda aega. Mitte, et ma pisara oleksin poetanud kõige selle peale, aga kinnitust leidis see, et kõik head asjad juhtuvad ikka ühel ajahetkel.

*Head aega (katalaani keeles)

৩ Lõpetan kõik blogipostitused katalaanikeelsete lausetega koos tõlkega, et kõigil oleks huvitav ja hariv lugeda.


___

Fem-ho possible ∙ Let’s make it happen
___

Marleen



Comments